Terapia PsihoYoga

Din ce este compusă terapia de PsihoYoga

Psihologie

Împărtășire reciprocă liberă în vederea conectării energetice psihoyoghin – practicant. 

Discuții despre mecanismele psihicului, corpului și a sufletului – informații generale și aplicate pe practicant. 

Identificare și exprimare verbală a stărilor, emoțiilor, gândurilor, tensiunilor corporale etc, pe tot parcursul sesiunii, atât în partea de introducere, cât și în cea de practică corporală (posturi de yoga).

Yoga

Introducere în disciplina yoga (definiție, cele 8 ramuri respirație, concentrare), adaptată pe cultura modernă, dar și pe nivelul practicantului.

Mișcare conștientă (prin asana – posturi din yoga, adaptate în funcție de nevoile și flexibilitatea practicantului), atenție totală pe corp, senzații, tensiuni, emoții, gânduri, stări și exprimare verbală a acestora.

Conectarea mecanismelor psihicului și ale sufletului cu mișcarea corporală, prin folosire de instrumente (vizualizare, oglindire, simboluri, metafore, obiecte etc).

Meditația, liantul dintre Psihologie și Yoga

Informațiile psihologice, mișcarea corporală, conectarea psihoyoghinului cu practicantul au loc sub umbrela meditației, o continuă atenție la interiorul ființei.
Meditația ca formă de prezență, stare conștientă pe toate palierele ființei mental, fizic, emoțional, energetic, spritual.
Un joc continuu de zoom in și zoom out în spațiul interior, dar și exterior al practicantului, adică analiza tuturor aspectelor vieții sale.

Spațiu

Ședința de psihoyoga se desfășoară într-un studiocabinet, un spațiu intim, plăcut și care te invită la introspecție și conectare.

Psiholog Yogin

Sunt un om cald, deschis, cu multă iubire în suflet, ferm și autoritar pe alocuri, concomitent profesor și învățăcel, mereu îndrăgostit de viață.

Energie

Relația dintre spațiu, psihoyoghin și practicant creează o energie aparte, nouă, vulnerabilă, în care toate elementele se armonizează pentru o ședință reușită.

Îți mulțumesc că exiști și află că prezența ta în viața mea și în drumul meu vocațional îmi aduce mie creștere, conștientizare și curaj!